Glinsteringen - Blog Coaching & Therapie

Gepubliceerd op 25 september 2023 om 17:45

Aandacht hebben voor de kleine dingen…✨.Glinsteringen ontdekken…✨

Bewust even met je aandacht naar de voorbij drijvende wolken gaan en kijken... Stilstaan bij de diepe kleuren van een strakblauwe lucht.

De glimlach die je voelt om iets wat je ziet.. of een vriendelijk gezicht in de supermarkt. Een vlinder die voorbij komt ‘huppelen’. Een bloem die tussen het asfalt omhoog piept…

✨Glinsteringen. Het zijn kleine geluksmomentjes, die we zo vaak niet zien. Het zijn de momenten waardoor we rust en vrede in ons lijf en hoofd ervaren.

Dat we ze vaak niet zien is logisch; het leven vraagt vaak veel van ons. En daarbij is ons brein geprogrammeerd om meer aandacht te schenken aan negatieve dan aan positieve gebeurtenissen.

Bewust van ‘kleine dingen’ genieten, ze bewust zien is een uitdaging! Juist als je niet lekker in je vel zit, je somber of verdrietig voelt.

En wellicht herken je dat we het ergens niet (meer) gewend zijn om stil te staan bij de ‘kleine dingen’.Zijn we niet vaak met onze aandacht al in het volgend e moment, in dat wat nog allemaal gaat of moet gebeuren?

Het zijn juist die kleine dingen die ons doen realiseren dat er mooie dingen in het leven zijn. Door te genieten van de kleine dingen om ons heen, kunnen we ons meer dankbaar voelen voor wat we hebben.

Voel maar eens wat er in je lijf gebeurt als je een geluksmomentje ervaart, als je een glinstering ontdekt.

Wat voel je, wat denk je, wat doe je?

✨Het ontdekken van glinsteringen kun je leren!

✨Spreek als eerste stap met jezelf af om open te staan voor het ontdekken van onverwachte glinsteringen en kijk wat er gebeurt!

 

💛Coralien

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.