Groei en bloei - Blog Coaching & Therapie

Gepubliceerd op 7 juni 2023 om 10:39

Ik liep vanmorgen langs deze kleurige rozen en ze brachten een glimlach op mijn gezicht. Ook de prachtige knoppen, waar de bloeikracht al in zit en die binnenkort zullen stralen. Het is een boompje met een verhaal.

Toen wij 2,5 jaar geleden hier kwamen wonen, was de tuin niet zoveel ‘soeps’. Sterker nog, het was één grote wildernis. Er was heel wat zweet en spierkracht voor nodig om alles eruit te halen en opnieuw aan te planten. Van de kopers van onze vorige woning mocht ik een rozenboompje meenemen; zij waren niet zo gek op planten én rozen zoals ik was.

Met mijn vader heb ik het boompje in onze oude tuin opgehaald en hier aangeplant. Het was al mei… en dat is geen goede planttijd. En het was erg droog en die zomer heel warm. Het boompje stond er heel zielig en uitgedroogd bij en mijn vader zei: “dat wordt niks meer”. Maar ik wilde, ik voelde: deze boom krijgt een groeikans, ik laat hem nog even staan. Ik moest ook aan het verhaal uit de bijbel denken, waarin een boom geen vrucht draagt en het voorstel is om hem weg te halen, want hij neemt alleen maar grond in beslag. En wat gebeurde er? Met een beetje mest, aandacht, water en zorg gaf de boom het jaar erop vruchten!

En ja, dat is dus ook zo met dit boompje, ik heb het wat extra aandacht, mest en water gegeven en ik zie het als een bemoediging dat hij nu staat te stralen op de plaats waar ‘íe geplant is. En iedere keer als mijn vader en ik er langs lopen, verwonderen we ons. Dat dát ‘verdorde hoopje boom’ zo prachtig is gaan bloeien!

Wat ik hiermee zeggen wil? Zomaar.. een bemoediging voor de fase van jouw leven waarin jij verkeert. Misschien ervaar je wel dorheid in je leven en heb je wat extra mest, aandacht, liefde en zorg nodig. De belofte van groei en bloei is al aanwezig, maar vraagt nog wat bewerking.

Het is een proces... Werken aan je karakter kost tijd en groei, liefde, aandacht, ruimte. Net als in de natuur, maar soms zijn er van die groeistuipen en gaat het opeens heel snel. Het maakt niet uit, ik geloof dat iedereen kan groeien en bloeien.

Je bent van harte welkom, in welke fase je ook verkeert.

Coralien

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.