Hoe lang duurt een traject?

Gemiddeld duurt een traject zo'n 8 á 15 sessies, maar dit kan dus ook minder lang of langer zijn. Helemaal afhankelijk van jouw hulpvraag en wat je behoeften zijn. We evalueren meestal rond de 6e sessie en kijken dan verder. 

Wat is het verschil tussen coaching en therapie?

Dit is bij de start van een traject meestal nog niet heel helder. Coaching en therapie kunnen door elkaar lopen of in elkaar overgaan. Het meest kenmerkende verschil is dat coaching meer oplossingsgericht is en bij therapie je meer de diepte van je persoonlijkheid en je geschiedenis induikt, omdat dit voor jouw hulpvraag van belang is.

Het is dus echt afhankelijk van je hulpvraag, wat jou kenmerkt als persoon en dat wat je hebt meegemaakt. 

Je hoeft hier zelf geen keuze in te maken, dit bekijk ik in overleg met jou. 

Ik twijfel of ik deze stap moet zetten...

Herkenbaar! De drempel voelt toch vaak hoog om hulp te vragen. Het is enorm moedig om een stap te zetten waarmee je jezelf iets gunt. Je bent niet minder of anders als je jezelf op pscyhisch gebied wat zorg gunt. Zoals je wellicht met andere (lichamelijke) klachten naar een huisarts of specialist gaat.

Een eerste kennismakingsgesprekje is daarom gratis en vrijblijvend (zie contact). Zo kun je bij jezelf voelen of dit wat voor je is en of het je verder gaat helpen. 

 

Kan ik bij REJOICE terecht voor relatietherapie?

Deze vraag krijg ik regelmatig, voor nu is het zo dat ik geen relatie therapie aanbiedt. Wat wel een mogelijkheid is om je partner een keer mee te vragen naar een sessie, om zo wellicht meer begrip of inzicht in jouw situatie te creëren. 

Begeleidingsovereenkomst En Informatie Coaching
Word – 88,5 KB 21 downloads