Mijn werkwijze van coaching en therapie

 

Ik geloof dat er herstel mogelijk is, in welke situatie jij je ook bevind. Ik geloof dat alles wat we nodig hebben om te veranderen in ons is, maar dat het helpend is om te onderzoeken wat er nodig is om een volgende stap kunnen zetten.  Daarbij is het van groot belang dat je je veilig en op je gemak voelt, want vanuit onvoorwaardelijke acceptatie kan er ruimte voor verandering en groei ontstaan.

Ik wil je die veilige omgeving bieden, waarin er geen oordeel is over datgene waar jij het moeilijk mee hebt. Als coach en therapeut streef ik er naar om snel een prettige vertrouwde werksfeer te creëren waarin je vrijuit je verhaal kunt vertellen. Daarna maken we een aanpak die bij jou past zodat je snel weer grip krijgt op je probleem. 

In de integratieve coaching en therapie die ik aanbied worden verschillende therapievormen ingezet die bij jou aansluiten, om herstel te bewerkstelligen. 

Ik kijk naar jou als een geheel, als  eenheid van geest, ziel en lichaam'. Want juist door aandacht te geven aan al deze verschillende aspecten, zoals je gevoelens, wellicht lichamelijke klachten, bepaalde denkpatronen die je hebt en daaruit voortkomend gedrag, kan effectief herstel in gang worden gezet. 

Principes waaruit ik werk:

  • ik werk vanuit de hulpvraag van de cliënt en niet vanuit een diagnose
  • alles mag er zijn
  • je bent uniek en waardevol
  • je gaat door oefeningen en praten aan de slag

Ik ga niet uit van één methode, maar kijk wat bij jou past en voor jou helpend is. Ik werk veelal met bewezen methodes uit verschillende therapievormen. Denk hierbij aan lichaamsgericht en ervaringsgericht werk, cognitieve gedragstherapie, het inzetten van je voorstellingsvermogen, praktische oefeningen (bijv. gericht op ademhaling en het voelen van emoties, aanleren van vaardigheden) en psycho educatie om je inzicht in processen te geven.

Ook kan ik je helpen om inzicht te krijgen in je gezin van herkomst en de patronen die jij ontwikkeld hebt, door het opstellen van jouw gezin van herkomst en huidige situatie aan de hand van een opstelling met playmobile poppetjes.

Door niet vanuit één methode of vanuit diagnoses te werken, maar coaching en therapie op maat aan te bieden, onderscheid ik mij van de reguliere GGZ.

Mijn rol als coach en therapeut is om jou verder te helpen in je groei, zodat jij weer zonder begeleiding verder kunt. Ik probeer zo kort mogelijk met je mee te lopen, zodat jij zelfstandig door kunt gaan met je eigen proces.