Mijn werkwijze van coaching en therapie

 

Ik geloof dat er herstel mogelijk is, in welke situatie jij je ook bevind. Ik geloof dat alles wat we nodig hebben om te veranderen in ons is, maar dat het helpend is om te onderzoeken wat er nodig is om een volgende stap kunnen zetten.  Daarbij is het van groot belang dat je je veilig en op je gemak voelt, want vanuit onvoorwaardelijke acceptatie kan er ruimte voor verandering en groei ontstaan.

Ik wil je die veilige omgeving bieden, waarin er geen oordeel is over datgene waar jij het moeilijk mee hebt. 

In de integratieve coaching en therapie die ik aanbied worden verschillende therapievormen ingezet die bij jou aansluiten, om herstel te bewerkstelligen. 

Ik kijk naar jou als een geheel, als  eenheid van geest, ziel en lichaam'. Want juist door aandacht te geven aan al deze verschillende aspecten, zoals lichamelijke klachten, bepaalde denkpatronen en daaruit voortkomend gedrag, kan effectief herstel in gang worden gezet. 

En daarbij neem ik in aansluiting op jouw behoefte ook het geestelijke aspect mee.

Want wist je dat veel klachten ook verband houden met hoe zinvol jij het leven ervaart? Hoe je ervaart dat je van betekenis bent voor anderen, of juist niet? Of je wel of niet ervaart dat je vanuit jouw waarden kunt leven en jouw waarden echt mag uitdragen? Als namelijk blijkt dat je kunt leven voor dat wat je staat, voor jouw normen en waarden, dan komt er ook op geestelijk gebied rust en vrede en zul je ervaren dat je mens van één stuk kunt zijn. 

Principes waaruit ik werk:

  • ik werk vanuit de hulpvraag van de cliënt en niet vanuit een diagnose
  • alles mag er zijn
  • je bent uniek en waardevol
  • je gaat door oefeningen en praten aan de slag

Ik ga niet uit van één methode, maar kijk wat bij jou past en voor jou helpend is. Denk hierbij aan lichaamsgericht en ervaringsgericht werk, het inzetten van je voorstellingsvermogen, praktische oefeningen (bijv. gericht op ademhaling en het voelen van emoties), psycho educatie om je inzicht in processen te geven en principes uit de cognitieve gedragstherapie, IFS, EFT en Gestalttherapie.  

Ook kan ik je helpen om inzicht te krijgen in je gezin van herkomst en de patronen die jij ontwikkeld hebt, door het opstellen van jouw gezin van herkomst en huidige situatie aan de hand van een opstelling met playmobile poppetjes.

Hierin onderscheid ik mij van de reguliere GGZ.

Mijn rol als coach en therapeut is om jou verder te helpen in je groei, zodat jij weer zonder begeleiding verder kunt. Ik probeer zo kort mogelijk met je mee te lopen, zodat jij zelfstandig door kunt gaan met je eigen proces.